Run4Schools

Run4Schools

Leslie Pangemanan, één van de eigenaars van Amsterdam Buitenveldert Sportclub, heeft in 2004 Stichting Run4Schools opgericht.

In Nederland maken ouders zich over het algemeen geen zorgen over hun kinderen als ze uit school komen. Kinderen worden opgevangen door de ouders, een oppas of ze gaan naar de naschoolse opvang.

In de townships van Zuid Afrika ligt het anders. Na school worden de meeste kinderen aan hun lot overgelaten. Ze hangen rond op straat en de kans is groot dat ze in aanraking komen met jeugdbendes, criminaliteit, alcohol en drugs.

Daarom is het initiatief van Stichting Run4Schools voor de kinderen in de townships zo belangrijk. De stichting financiert en organiseert in- en naschoolse sportopvang in de townships van Zuid Afrika. Kinderen worden na school opgevangen en sporten onder begeleiding en toezicht van coaches. Zo hebben ze plezier met andere kinderen, krijgen ze zelfvertrouwen en blijven uit handen van de jeugdbendes.

Op dit moment is Stichting Run4Schools actief op vier lagere scholen in het township Mitchells Plain, Kaapstad, Zuid-Afrika. Maar we willen natuurlijk dat veel meer kinderen van naschoolse sportopvang kunnen profiteren. Hier is geld voor nodig. Amsterdam Buitenveldert Sportclub steunt de projecten in Mitchells Plain waar mogelijk. Wil jij ook iets betekenen voor deze kinderen? Klik op deze link en doe een eenmalige donatie.

Baie dankie namens de kinderen in Mitchells Plain.